Blue Flower

Als stichting dierennoodhulp Flevoland zijn wij vrijdag weer zwaar teleurgesteld toen wij weer met ons neus op de feiten gedrukt werden dat de gemeente Lelystad meer geld aan zwerfvuil uit geeft dan aan de gevonden en gewonden dieren met een eventuele eigenaar alwaar de gemeente een wettelijke bewaarplicht voor heeft.
Helaas hebben wij vrijdag een levend konijn moeten aanbieden bij de gemeente Lelystad omdat deze menen dat het geregeld is namen wij aan dat er hokjes met hooi voer en water klaar zouden staan voor de gevonden huisdieren, jammer genoeg was niks minder waar.....


Meerdere malen hebben wij gevraagd om een opdracht bon voor de kosten van het wettelijk verplichte bewaartermijn van twee weken zodat het konijn gewoon naar de opvang zou kunnen zelfs toen het konijn op de balie stond bleef de gemeente bij hun standpunt dat het geregeld is!!! wel heel raar dat er dan zoveel paniek uit breekt als er een konijn word gebracht... dit gaat nu om één konijn maar in het hoogseizoen gaat het soms wel om twaalf konijnen per week ... het konijn is nu met een medewerker van de gemeente mee gegaan voor verzorging inclusief een bench van de stichting, de stichting dierennoodhulp hoopt dat de gemeente een hoop medewerkers heeft die een konijntje willen hebben indien de eigenaar zich niet meld!!!
Wij roepen nogmaals op om wijs te stemmen op een partij voor mens EN dier!!!!
Wij hebben dit met pijn in ons hart gedaan maar wij zijn een vervoersbedrijf voor gewonde en gevonden dieren, wij kunnen de dieren waarvoor gebeld word op onze meldkamer ook niet laten lopen omdat dan de dierennoodhulp dit op zijn bordje krijgt maar wij moeten de dieren wel bij de daar voor bestemde opvangen kwijt kunnen, de opvangen kunnen niet voor de kosten opdraaien waar de gemeente wettelijk toe verplicht is gesteld indien wij al deze dieren niet meer op zouden halen zou tevens grote overlast en rotzooi ontstaan in de gemeente...
Zie het artikel hieronder op de site van Opa Plus.
Tevens zoeken wij de eigenaar van het konijn indien u de eigenaar bent of u kent dit konijn kunt u contact opnemen met gemeente Lelystad u kunt hen bereiken onder nummer 140320!!